Miksi merinovilla? Merinovillan ominaisuudet

Merinovilla on erinomainen luonnollinen materiaali, jolla on paljon hyviä, hyödyllisiä ominaisuuksia. Lue tästä merinovillan ominaisuuksista, jotta tiedät, miksi sinunkin kannattaa valita merinovillainen tuote.

Hyvällä hoidolla merinovilla on ikuista

Merinovilla on helppo huoltaa ja merinovillaisia tuotteita joutuu pesemään vain harvoin. Pesun allessa tarpeen, merinovillalle kannattaa valita villapesuaine, joka pitää yllä villan luontaisia ominaisuuksia. Pinttyneille tahroille sopii hyvin sappisaippua, joka on luonnollinen tahranpoistaja. Kun merinovillaa huolletaan hyvin, merinovillatuotteet kestävät pitkään, lähes ikuisesti. Merino ei nyppyynny helposti eikä se kutistu pesuissa.

Merinovilla on kesällä viileä ja talvella lämmin

Merino on hengittävyytensä ansiosta kesällä ihanan viileä materaali eikä se hiosta helteelläkään. Talvella villan ominaisuudet tekevät materiaalista lämmittävän. Merinovilla eristää lämmintä ja kylmää ilmaa. Merinovilla on peräisin merinolampaista, jotka asuvat kylmässä vuoristoympäristössä. Merinolampaat ovat tottuneet kylmän ympäristön lisäksi paahtavaan auringonpaisteeseen kesäisin. Luontaisten olosuhteiden ansioista merinolampaiden villa on sekä lämmittävää että viilentävää.

merinovilla lampaat

Merinovilla puhdistuu tuulettamalla

Merino ei tarvitse jatkuvia pesuja. Merinovilla on antibakteerinen materiaali, joka puhdistaa itse itsensä ja hylkii likaa. Itse asiassa merinovillaa ei saa pestä liian usein, jotta villan luonnollinen rasvaisuus ja antibakteerisuus ei kärsi pesuista. Merinovilla ei ala haista kuten tekokuidusta valmistetut materiaalit saattavat tehdä. Tuulettaminen ja kostean villan kuivattaminen riittää puhdistamaan pahat hajut merinovillasta.

Merinovilla on pehmeää eikä se kutita

Merinolampaan villa on pehmeää ja sen yksittäinen kuitu on hyvin ohut. Merinovilla on näin ollen iholle todella miellyttävää eikä se kutita lainkaan. Moni villaa kutittavana pitävä yllättyy merinovillan pehmeydestä sitä kokeiltuaan. Merinovillaiset vuodetekstiilit tekevät petauksesta kutsuvan ja pehmeän.

Merinovillatossut

Merinovilla siirtää tehokkaasti kosteutta

Merino tuntuu märkänäkin lämpimältä, pehmeältä ja miellyttävältä, sillä kosteus ei jää merinovillan pintaan. Kesäkuumalla merinovillaiset vuodetekstiilit ovat iholle mukavat eivätkä ne tunnu kostealta helleöinäkään.

Merinovilla on ekologinen materiaali

Merino on hyvä vaihtoehto myös ympäristön kannalta. Se ei aiheuta ympäristön saastumista eikä se tuo mikromuoveja luontoon. Luonnonmateriaalina merinovilla maatuu hävityksen jälkeen. Lukuisten vuosien tai vuosikymmenten käytön päätteeksi merinovillatuotteen voi siis hävittää kompostissa.

Tutustu MerinoFin -merinovillatuotteisiin.

Merinovillatyyny